8 mm films op een cassettebandje?

SPOUWMUUR ISOLEREN

De woningen van na 1980 zijn allen gebouwd met een spouwmuur. Een spouwmuur is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning. Deze woningen zijn vaak niet voorzien van spouwmuurisolatie.

Met nieuwbouw woningen is het vaak zo dat de spouwmuur is gevuld met isolerend materiaal. Deze woningen zijn dus voorzien van spouwmuurisolatie.

Mocht u uw woning hebben gekocht en zich afvragen of u een spouwmuur heeft, en of deze is geïsoleerd kunt u contact opnemen met een gespecialiseerd bedrijf.

Tevens kunt u zelf een kleine test doen of u woning van een spouwmuur is voorzien. Deze test kunt u doen doormiddel van het berekenen door de afstand tussen uw binnen- en buitenmuur op te meten. De ‘spouw’ is vaak 6 tot 7 cm breed.  Heeft u deze ruimte niet tussen de twee muren, kunt u er dus vanuit gaan dat uw woning niet beschikt over een spouwmuur.

Of uw spouwmuur geïsoleerd is zou u kunnen nagaan op het definitief energielabel welk u heeft ontvangen bij de huur en/of koop van de woning. Wanneer de vorige eigenaar of de verhuurder isolerende maatregelen heeft laten uitvoeren zou dit op het  ‘energielabel woning’ zichtbaar moeten zijn.  Uiteraard zijn er zoals eerder benoemd ook gespecialiseerde isolatie bedrijven welk dit voor u graag voor u nakijken, en als de spouwmuur van uw woning geen isolatie bevat u direct een aanbieding doen om uw spouwmuur te isoleren.

Er zijn  in het verleden ook isolatie materialen gebruikt welk na een tijd ‘vergaan’ het zou dus zomaar kunnen zijn dat u, omdat u een aantal jaren geleden uw spouw heeft laten isoleren, denkt dat uw spouwmuur geïsoleerd is het materiaal niet meer aanwezig is of de isolerende eigenschap heeft verloren. Ook dan zijn er gespecialiseerde isolatie bedrijven die het resterende materiaal voor u kunnen verwijderen en opnieuw isolatiemateriaal kunnen aanbrengen.