8 mm films op een cassettebandje?

Hoe gebruik ik een energievergelijker?

Een energievergelijker, je ziet ze tegenwoordig overal voorbij komen. Op internet, tv en in bladen worden Nederlandse huishoudens aangespoord om hun leverancier te vergelijken met meer dan 28 energieleveranciers in Nederland. Sommige mensen vinden het leuk, maar merendeel vindt het een lastig en tijdrovend karwei. Gelukkig kun je nu heel gemakkelijk gebruik maken van een energievergelijker. Je kunt soms wel tot €300,- per jaar besparen! Hoe je dit het beste kunt doen, lees je hieronder.

  1. Kies een energievergelijker

Type bij Google het woord energievergelijker in en je krijgt tientallen websites uitrollen waar je kunt vergelijken. Wanneer je gebruikt maakt van een dergelijke vergelijkingssite is het goed om te kijken naar de mate van onafhankelijkheid. Vergelijkt de website alleen maar bepaalde of juist alle leveranciers in Nederland? Kies dus altijd voor de meest complete vergelijking. Tip: Consumind vergelijkt bijvoorbeeld meer dan 28 energieleveranciers in Nederland.

  1. Gebruik de juiste gegevens

Wanneer je gaat starten met het vergelijken is het goed om wat gegevens bij de hand te hebben. Zo kun je het beste gebruik maken van het meest recentelijke jaarverbruik dat bekend is bij je. Dit kun je vinden op de jaar afrekening of op je persoonlijke pagina van de energieleverancier. Daarnaast is het goed om te weten wat je aan vaste leveringskosten betaalt, wanneer je contract afloopt en wat de voorwaarden van je contract zijn.

  1. Start je vergelijking

Nu je de energievergelijker hebt gekozen die je wilt gebruiken en alle gegevens bij de hand hebt om de vergelijking te starten, kun je aan de slag! Vul je gegevens in en kijk welke energieleveranciers op basis van jouw verbruik het voordeligst zijn. De tarieven zijn al voor je vergeleken en het enige wat jij hoeft te doen is bepalen of je wilt overstappen en naar welke energieleverancier. Met 1 klik op de knop wordt alles voor je geregeld en hoef jij je nergens zorgen over te maken. Je begint direct met besparen en dit merk je al in de eerste maand na je overstap. Start daarom direct met je vergelijking via een energievergelijker. Prettig geregeld!